OWEE (students meeting week Delft 2011)

Sorry, there’s no English translation yet.. Dutch version follows:

We kregen de kans om samen met de studenten klimvereniging Yeti, een ondervereniging van studentenvereniging Virgiel, op de sportdag van de OWEE aanwezig te zijn als promotie van Bouldercentrum Delfts Bleau. Dankzij de NKBV kon hiervoor een deel van de mobiele wedstrijdwand gebruikt worden (Thanks Tim!).

De aanhanger met daarin de wand was ‘s ochtends door Wouter vanuit Groningen, waar de wand voor de BBX gebruikt was, naar Delft gereden in de toekomstige boulderhal neergezet. Peter heeft, ondanks dat hij eigenlijk in bed lag met een stevige griep en flinke koorts, toch de aanhanger vanuit de hal naar het Sport- en Cultuurcentrum gebracht. We mochten pas om 17.00 met de aanhanger het terrein op om te starten met opbouwen, waarna eerst alle onderdelen, vanuit de aanhanger op het centrale plein, naar het aan Yeti toegewezen hockeyveld gebracht moesten worden. Een grote groep (waaronder Dick en ikzelf) begon vast met het opbouwen van de wand. Tegelijkertijd zijn een aantal mensen van Yeti samen met Peter en Jolanda met de vrachtwagen van Peter richting Steeppart Rotterdam gereden, om daar de matten op te halen (met dank aan Ronald voor het ter beschikking stellen). Zodra iedereen weer aanwezig was hebben we eerst van de door Sietse bereidde heerlijke maaltijd genoten, waarna we verder zijn gaan opbouwen. Het was flink puzzelen en het hield slechts heel af en toe op met regenen, maar dankzij de hulp van een van de beheerders, die de verlichting op het sportveld aandeed, konden we gelukkig langer doorgaan met opbouwen, zodat rond middernacht de wand stond.

Dinsdagochtend heel vroeg, in de stromende regen, even onderbroken toen het wel erg stevig begon te onweren, zijn er een tiental routes in de wand geschroefd met grepen van Frank “Axis” Bogerman. Dankzij grote zeilen kon er toch droog gebouwd en getest worden, terwijl ook de matten van Steeppart Rotterdam zo droog mogelijk bleven. Bart van Raaij was bereid om te komen helpen en een 3-tal mooie routes voor de geoefende student te bouwen, maar uiteindelijk heeft Bart aan vrijwel elke route op de wand wel iets gedaan, super bedankt Bart! Rond het middaguur begon de zon te schijnen en stroomde het terrein vol met studenten. Er werd druk geboulderd en de interesse voor deze prachtige sport is goed aangewakkerd. Het resultaat: heel veel nieuwe leden voor Yeti + aanmeldingen van 120 studenten voor onze eenmalige, gratis studenten openingsavond genoteerd door Anne, Ronald en Jolanda.

Tegen een uur of vijf zijn we langzaam begonnen met het uitschroeven van de routes aan de zonkant van de wand, omdat al aardig rustig begon te worden en het daar ondertussen toch te warm was om te boulderen. Bovendien moest de wand uiterlijk om 20.00 weer van het veld af zijn omdat er dan een wedstrijd begon. Mede dankzij de door Height Specialists ter beschikking gestelde slagmoersleutels (Thanks Rutger!) en weer enorm veel vrijwilligers van Yeti ging het afbouwen lekker snel. Deze keer de aanhanger met de hand tot vlak naast het hockeyveld gereden, in de hoop dat we deze desnoods met de hand wel de scherpe bochten in het pad om zouden kunnen krijgen. De matten weer in de vrachtwagen geladen en de wand volgens de aanwijzingen in de map weer in de aanhanger. Tot aan het inladen van de laatste paar platen bleef het droog, maar uiteindelijk was iedereen alsnog weer doorweekt van de regen. Met veel stuurmanskunst is het Peter gelukt om de aanhanger alle bochten door te krijgen en het hele stuk in 1 keer door te rijden, chapeau! De vrachtwagen + aanhanger op het parkeerterrein gezet om nog gezamenlijk te genieten van wéér een heerlijke maaltijd van Sietse. Vervolgens hebben we afscheid genomen om de aanhanger weer naar de hal te brengen en de matten weer bij Steeppart in Rotterdam af te leveren.

Ondanks dat het best af en toe tegenzat en we twee dagen hard en lang hebben moeten werken, bleef de sfeer super en ben ik erg onder de indruk geraakt van de tomeloze inzet en enthousiasme van de mannen en vrouwen van Yeti. Een Topdag! En nogmaals super bedankt dat we erbij mochten zijn!

De foto’s staan inmiddels ook op de site (onder foto’s).

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.