Status update 12 oktober en yoga workshop

Helaas is er niet zo heel veel nieuws te melden, maar er zijn uiteraard wel wat kleine zaken het vermelden waard. Zo is er overleg met Axis en Vertigo geweest, zodat daar een goed beeld is van hoe alles er uit komt te zien.
Het is al een aantal weken wachten op de verhuurder totdat daar een aantal zaken in gang gezet wordt, die voorwaardelijk zijn om te kunnen starten, onder andere op het gebied van de brandveiligheid en de noodzakelijke voorzieningen. Daarnaast is het wachten op het plaatsen van de scheidingswand, de wand die ervoor zorgt dat er een afgesloten ruimte ontstaat zodat er begonnen kan worden. Dit gedwongen wachten, zonder dat ik iets kan doen, zorgt er wel voor dat ik even een dipje doormaak.

Daarnaast is er nog wel iets anders te melden: deze week valt bij de abonnees de nieuwe BLOK op de mat, met daarin een stuk over yoga als training voor het klimmen. Nu hebben we in samenwerking met Marlies van Pralaya Yoga, die ook model staat voor de foto’s in de BLOK, een yoga workshop speciaal voor het boulderen ontwikkeld.

Deze workshop is gepland op zaterdag 17 december van 10:00 tot 13:00u in Delft, meer info en een formulier om je in te schrijven volgen binnenkort. Meer info over hoe yoga je klimmen kan ondersteunen, staat in BLOK nummer 12, te koop in de meeste klimhallen en bergsportwinkels of via hun site. Daar kan je uiteraard ook een abonnement nemen voor jezelf of als cadeau voor iemand anders.
Meer informatie over de vorm van yoga die Marlies doceert vindt je op haar site. Hieronder vast een (gedeeltelijke) beschrijving:

“Pralaya Yoga lessen zijn een fysieke uitdaging om kracht en flexibiliteit te vergroten en blessures te voorkomen.

Pralaya Yoga legt de focus op de lengte in de wervelkolom, het aanspreken van ‘vergeten spiergroepen’ en het uitlijnen van de gewrichten. Antagonisten zijn hierin essentieel: twee spiergroepen die beide aan een andere kant van een gewricht zitten. Als een spiergroep samenknijpt, dan ontspant de spiergroep aan de andere kant van het gewricht.

Als een gewricht uit balans is, is de spiertonus van de spiergroepen aan beide zijden niet gelijk. Pralaya yoga traint de zwakste spiergroepen. Hierdoor komt het gewricht op de langere termijn weer in balans, voorkom je blessures en stroomt de energie door (ook naar je hersenen!).”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.