Versoepelingen per 25 september a.s.

Tijdens de persconferentie van 14 september jl. is bekend gemaakt dat de 1.5m afstandsregel komt te vervallen per 25 september. Hoewel (binnen-)sporten niet genoemd is, is het goed nieuws. Het betekent immers dat we meer mensen kunnen toelaten en dat het reserveren binnenkort verleden tijd is. Om van 80 personen in een keer naar de pre-coronasituatie van 120 personen te gaan is echter wel een grote stap. Met ingang van vrijdag 17 september verhogen we het aantal timeslots en zullen er op de piekmomenten 100 personen binnen zijn. Zo kunnen we allemaal weer even wennen aan de nieuwe (oude bekende) drukte. Op basis van de 1.5m hebben we overigens de ruimte om te verruimen naar 100 personen.

Om de wedstrijddrukte in het weekend van 24 t/m 26 september te kunnen reguleren hanteren we dat weekend nog wel timesloten in Toplogger. De timesloten na 26 september zijn op dit moment nog niet vrijgegeven. Betekent dat dat je niet meer hoeft te boeken? Nou…..Op dit moment is er dus nog geen nieuw sportprotocol bekend en dreigt het zo te zijn dat je bij het bestellen van je biertje/frisje/koffie voor/tijdens/na het boulderen je qr-code of negatieve testbewijs + een geldig ID-bewijs moet tonen. Je hebt geen CoronaTestBewijs (CTB) nodig om te kunnen sporten……

Vanuit de (klim-)sportwereld wordt er op dit moment druk overlegd met het ministerie VWS om hiervoor een oplossing te vinden. Het zou zo kunnen zijn dat we toch de 1.5m moeten blijven handhaven waardoor er geen CTB + ID nodig is, dan blijft het maximum aantal op 100p en blijft vooraf reserveren noodzakelijk.  Er is zelfs nog een scenario denkbaar dat voor alle binnen-activiteiten, inclusief sporten, testen voor toegang gaat gelden maar de kans daarop is uiterst klein. We hebben goede hoop dat het vernieuwde sportprotocol beschikbaar is vanaf maandag 20 september, dan kunnen we ook bekijken welke aanpassingen we kunnen/mogen doorvoeren. Houd het nieuws in de gaten!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.