db9XL

db9XL is een speciale editie van onze lokale db9 boulderwedstrijd en onderdeel van het DBIYO weekend. Het is je enige kans om alle kwalificatie boulders van de DBIYO te klimmen. Alle 30 kwalificatie boulders, gewaardeerd van 5 tot 7b+ zullen beschikbaar zijn om te proberen, met maximaal 9 pogingen per boulder. De score is volgens het IFSC format, waarbij je score bepaald wordt door het aantal tops, vervolgens het aantal zones en als laatste de pogingen die nodig geweest zijn om de tops en de zones te halen. Je score hou je zelf bij en na het toppen van je laatste boulder, of na je laatste poging, lever je je scorekaart in.

Deze speciale db9XL vindt vrijwel direct na de kwalificatieronde van de DBIYO plaats. De eindtijd van de DBIYO kwalificaties zal rond 13.30u liggen, de start van de db9XL is dan rond 14u. Indien het deelnemersaantal aan de DBIYO heel hoog ligt, dan start de db9XL iets later en dit wordt dan bekend gemaakt na de sluiting van de inschrijving voor de DBIYO. Inschrijven voor de DBIYO kan t/m zondag 19 maart.
Eindtijd van de db9XL is op 17.30u met prijsuitreiking om 18u. De hal sluit om 18.15u, dat is het moment dat die kwalificatieboulders verwijderd worden ten behoeve van de finaleboulders.

Voor abonnementhouders en strippenkaarthouders zijn er geen extra kosten aan deze db9XL verbonden ter compensatie van 3 dagen sluiting van de hal (strippenkaarthouders betalen 1 strip). Heb je geen abonnementsvorm? Dan betaal je €15  deelnamekosten, dat is inclusief entree.

Aan de db9XL mogen dit keer ook de 1e jaars C-klimmers (geb jaar 2011) deelnemen, mits ze aan de nationale competitie (niet Series) meedoen. Er is echter maar 1 scorelijst, niet op leeftijd gedifferentieerd.

Zorg ervoor dat je deze kans niet mist!