Boulderen met kinderen

Boulderen is een sport waarbij vrijwel alle spieren gebruikt worden en waarbij de oog-hand (voet) coördinatie, balans en bewegingen erg belangrijk zijn. Hierdoor is de sport uitermate geschikt om met kinderen te doen.

Delfts Bleau heeft een klein wit circuit speciaal voor kinderen. Afhankelijk van de hand-oogcoördinatie en de spanningsboog is boulderen geschikt vanaf 5 a 6 jaar.  Zijn de witte boulders getopt? Geen nood, ons donkergroene circuit, het zogenaamde beginnerscircuit, is ook geschikt voor kinderen. Er is genoeg te doen!

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen in Bouldercentrum Delfts Bleau alleen boulderen onder directe begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder). Je kunt als volwassene max. 3 kinderen begeleiden als je zelf ervaring hebt met boulderen en spotten, onder voorwaarde dat je zelf niet gaat boulderen. Heb je als volwassene geen boulderervaring en heb je geen idee wat spotten is? In dat geval kun je max. 2 kinderen begeleiden. Uiteraard leggen we je met alle plezier de veiligheidsregels en het spotten uit zodat jullie samen aan de slag kunnen.

Let op: we hebben huurklimschoenen vanaf schoenmaat 28, voor kleinere voetjes moet je zelf schone binnensportschoentjes meenemen. Boulderen op sokken is redelijk pijnlijk, op blote voeten boulderen is niet toegestaan. Het gebruik van buitenschoenen is niet toegestaan, ook niet bij het spotten.

Delfts Bleau is een sportaccomodatie en biedt trainingsfaciliteiten aan die door kinderen verward kunnen worden met speeltoestellen. Denk hierbij aan de TRX, de ringen en de yoga attributen. Om misverstanden te voorkomen vragen we de ouders daarom deze faciliteiten niet met kinderen jonger dan 18 jaar te gebruiken.

In indoorspeeltuinen zijn vaak kleine klimwandjes te vinden waar kinderen zelf kunnen spelen en vrij rond kunnen lopen. Als dat is waar je naar op zoek bent, dan moeten we je teleurstellen. Boulderen is een sport met strenge veiligheidsregels en je zult je kind(eren) dan ook actief moeten begeleiden.