Status update 12 december

Het zijn weer een paar bewogen weken geweest voor Bouldercentrum Delfts Bleau!

De gemeente heeft tijdens een overleg waarbij alle afdelingen van de gemeente betrokken zijn nogmaals mijn initiatief besproken en men is nog steeds van mening dat het een goed initiatief is en staat er nog steeds achter. Eerste hobbel genomen!

Er is veel heen en weer gepraat over het ‘overbruggingskrediet’, waarbij het vanuit de projectontwikkelaar gezien erg lastig bleek om hun deel van het ‘overbruggingskrediet’ geen onderdeel te maken van de onderhandelingen tussen de huidige eigenaar en de projectontwikkelaar. Terwijl dit een constructie was die juist in het leven geroepen was om de voortgang van Bouldercentrum Delfts Bleau en de onderhandelingen tussen de huidige eigenaar en de projectontwikkelaar los van elkaar te koppelen. Uiteindelijk zijn we hier gelukkig uitgekomen, zodat deze hobbel nu ook genomen is!

Dit laatste heeft erin geresulteerd dat men nu ook daadwerkelijk gestart is met het plaatsen van de palen voor de scheidingswand! In de afgelopen weken heeft Grecon BV de constructie om de palen aan te bevestigen gelast. Deze extra constructie is noodzakelijk omdat de wand net een meter meer naar mijn kant geplaatst moest worden en de palen dus niet aan het bestaande vakwerk bevestigd konden worden. Ondertussen zijn er negen palen geplaatst en zullen de overige vijf palen deze week geplaatst worden.

Ondertussen is er druk gezocht naar de loop van het riool, zodat ik hierop aan kan sluiten, helaas was de slang met de camera van Zegwaard te kort, zodat we slechts een klein stukje weten. De rest zal op een andere manier in kaart gebracht moeten worden. Het goed nieuws is wel dat het riool niet vanaf het huidige toilethokje direct naar buiten gaat, zoals verwacht, maar dat het erop lijkt dat deze juist naar binnen en mogelijk zelfs door de hal heenloopt!

Helaas heeft mijn overleg van vorige week met de brandweer, voor mij toch een beetje onverwacht, ertoe geleid dat ze toch nog een aantal bezwaren hebben, waardoor de huidige eigenaar besloten heeft om niet verder in de hal te investeren totdat duidelijk wordt of ik een vergunning ga krijgen.

Dit betekent dat alles nu weer stil ligt totdat de brandweer goedkeuring geeft.
Dit is natuurlijk enorm balen, maar tegelijkertijd kan het beter nu van tevoren gebeuren dan vlak voor (of zelfs na) de opening!

Wordt weer vervolgd!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

3 reacties op Status update 12 december

 1. Diana Ruijgrok (Renergie) schreef:

  Hoi Sander. Wat goed zeg dat je nog steeds bezig bent je plannen te realiseren. Ik hoop dat dat op zeer korte termijn haalbaar zal zijn. Succes ermee.

 2. Monk schreef:

  Ja, brandweerproblemen na de opening, dat zou echt heel stom zijn ; -)

  • sander schreef:

   Ja, zal je gebeuren zeg.. Dat wens je echt niemand toe, maar schijnt wel eens voor te komen heb ik gehoord 😉