Jeugdclinic

Op dit moment zijn jeugdclinics tot nader order niet mogelijk ivm openstaande vacatures voor jeugdtrainers. Zodra we extra jeugdtrainers hebben gevonden en deze opgeleid zijn, starten we de jeugdclinics weer op.

Boulderen is populair, mede dankzij Klokhuis en ZappSport. We krijgen dan ook veel aanvragen voor kennismaken met boulderen, bijv. d.m.v. een kinderfeestje.  Ben je op zoek naar een sportieve en actieve middag voor de jarige, de vriendjes maar ook voor jezelf? Of heeft je zoon/dochter gehoord van boulderen en wil/hij dit graag eens proberen samen met vriendjes/vriendinnetjes? Dan is een jeugdclinic iets voor jullie!

Jeugdclinics duren 2u en zijn bij ons mogelijk op zaterdagmiddag tussen 12.30u en 14.30u en op woensdagmiddag 14.30-16.30u. Dit zijn de enige momenten in de week waarop we clinics kunnen faciliteren naast de diverse trainingsgroepen (jeugd en volwassenen), yoga etc. Aanvragen voor andere tijdstippen kunnen we helaas niet honoreren. In de schoolvakantie organiseren we geen jeugdclinics.

De jarige en zijn/haar vriendjes zijn minimaal 6 jaar oud en het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 8 kinderen. Per 4 kinderen neem je zelf 1 begeleider (ouder dan 18 jaar) mee. Wij zorgen met 1 of 2 jeugdtrainers voor de totale begeleiding, de uitleg voor de kinderen, de uitleg voor de begeleiders (spotten), de invulling van het programma en de voorbereidingen ervan.

De basisprijs is €22,50 per kind, dit is inclusief het gebruik van huurklimschoenen en magnesium. De volwassen begeleiders betalen niets, zij zullen zelf niet boulderen.
In de prijs is inbegrepen :
* huurklimschoenen en magnesium;
* een veiligheidsuitleg en een uitgebreide uitleg over het boulderen en de bijbehorende technieken;
* een valtraining;
* tips & trucs ten aanzien van techniek, dit wordt stapsgewijs opgebouwd;
* een uitleg voor de volwassen begeleiders t.a.v. het zgn. spotten.

De volwassen begeleiders staan met hun schoenen op de mat, voor hen geldt dus dat zij schone binnensportschoenen moeten meenemen. Let op! Het gebruik van buitenschoenen op de mat & wand is niet toegestaan! Begeleiders kunnen uiteraard wel op sokken op de mat.

Alle kinderen, en de begeleidende ouders, worden bij binnenkomst verzameld aan onze grote tafel voor de eerste theorie-uitleg. Na het wisselen van de buitenschoenen voor klimschoenen gaat de praktijkuitleg van start. De tafel blijft na afloop van de clinic max. 30 minuten beschikbaar.

Er is altijd maar 1 kinderclinic tegelijkertijd, geef daarom alsjeblieft een alternatieve 2e datum op bij het aanvragen van beschikbaarheid. Wij laten je dan z.s.m. weten wat de mogelijkheden zijn. Wil je bij de aanvraag ook even vermelden of je zelf al enige bekendheid hebt met de sport?

Het wordt een actieve, sportieve middag waarbij de volwassen begeleiders een actieve rol hebben. Na afloop van de clinic hebben jullie een goede basis om bij een volgend bezoek nog eens samen te komen boulderen. Is de interesse helemaal gewekt en is er meer kennisbehoefte? Leuk! We verzorgen diverse jeugdtrainingen, waarvan enkele er op dit moment een wachtlijst hebben. Hier lees je alles over die jeugdtrainingen. En heb je als volwassene nog geen boulderervaring maar ben je tijdens de kinderclinic helemaal enthousiast geworden? Dan kun je een introductieles voor jezelf boeken!

Wil je graag het jongere broertje of zusje van de jarige meenemen? Neem dan ook een oppas mee, dat geeft ouders rust en het haalt de aandacht niet weg bij de deelnemers aan de clinic.