Boulder 1

Zaterdag 30 maart is de eerste wedstrijd van de Nationale Bouldercompetitie in Bouldercentrum Delfts Bleau!

De Nationale Bouldercompetitie bestaat uit 3 wedstrijden, waarbij de de beste 12 dames en heren uit de competitie eindstand (met een Nederlandse nationaliteit) zich plaatsen voor het NK Boulder 2013.

De wedstrijd bestaat uit 2 rondes; een kwalificatieronde en een finale. De kwalificatieronde bestaat uit 8 boulders per categorie (heren en dames) waarin iedere deelnemer per boulder maximaal 5 pogingen mag doen om de boulder te klimmen, waarbij men elkaar mag zien klimmen (flash). Alle pogingen worden gejureerd. De beste 6 plaatsen zich voor de finale die uit 4 boulders per categorie bestaat, waarbij de boulders niet van te voren bekeken mogen worden en men elkaar ook niet mag zien klimmen (on sight). De finale wordt volgens het IFSC halve finale format gehouden, wat onder meer inhoud dat de deelnemers maximaal 5 minuten de tijd krijgen per boulder, met tussen de boulders 5 minuten rust en dat de heren en dames direct na elkaar klimmen.

De wedstrijd wordt volgens onderstaand tijdschema gehouden (let op dit is een uur later dan op de NKBV site staat, om iedereen de gelegenheid te geven op tijd in Delft te zijn):

12.00 uur hal open
13.00 uur Start voorronde
15.00 uur Einde voorronde
15.15 uur Uitslag kwalificatie & opening isolatie finalisten
15.30 uur sluiting isolatie
16.00 uur Start finale
17.20 uur Einde finale
17.30 uur prijsuitreiking

Moeilijkheidsgraad: Dames: 6a-7b, Heren: 6c-7c, inschrijven kan nog tot maandag 25 maart 23:55

Meer informatie over het wedstrijdformat is te vinden op de website van de NBKV

Toegang is gratis, dus kom vooral deze topklimmers in actie bewonderen en aanmoedigen. Uiteraard kan er tijdens deze dag voor niet-deelnemers niet geboulderd worden.

Uiteraard kunnen we hier nog hulp bij gebruiken, als je zin en tijd hebt om te helpen, stuur ons een mailtje

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.