Yoga workshop voor klimmers op 17 december

Zoals al eerder aangekondigd heeft Marlies van Pralaya Yoga een speciale Yoga workshop voor klimmers ontwikkeld. In deze workshop wordt speciaal aandacht besteed aan het ontdekken en versterken van de (weinige) spieren die bij klimmers minder ontwikkeld zijn, zoals de achterkant van de schouders, de bovenkant van de onderarmen en de onderrug. Door deze ‘vergeten’ spieren te ontwikkelen komen je gewrichten beter in balans waardoor je controle, je flexibiliteit, maar ook je kracht toeneemt en bewegingen makkelijker en meer gecontroleerd gemaakt kunnen worden.

Meer info over hoe yoga je klimmen kan ondersteunen staat in BLOK nummer 12, meer informatie over de minder ontwikkelde spiergroepen bij klimmers staat in het artikel van Mathieu Ceron in BLOK nummer 4. BLOK (ook veel oude nummers) is te koop in de meeste klimhallen en bergsportwinkels of via de site van BLOK. Daar kan je uiteraard ook een abonnement nemen voor jezelf of als cadeau (Sint!) aan iemand anders geven.

De workshop is gepland op zaterdag 17 december van 10:00 tot 13:00u in de studio van Pralaya Yoga aan de Taj Mahalplaats 18, 2624 NH in Delft. De kosten voor de workshop zijn E 30,- per persoon en Marlies heeft aangeboden om de opbrengsten te doneren aan de realisatie van Delfts Bleau!

Meer informatie over de vorm van yoga die Marlies doceert vindt je op haar site. Hieronder vast een (gedeeltelijke) beschrijving:

“Pralaya Yoga lessen zijn een fysieke uitdaging om kracht en flexibiliteit te vergroten en blessures te voorkomen.

Pralaya Yoga legt de focus op de lengte in de wervelkolom, het aanspreken van ‘vergeten spiergroepen’ en het uitlijnen van de gewrichten. Als een gewricht uit balans is, is de spiertonus van de spiergroepen aan beide zijden niet gelijk. Pralaya yoga traint de zwakste spiergroepen. Hierdoor komt het gewricht op de langere termijn weer in balans, voorkom je blessures en stroomt de energie door (ook naar je hersenen!).”

Schrijf je in:

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Klimniveau

Woonplaats

Geslacht ManVrouw

Leeftijd

Ervaring met Yoga JaNee

Opmerkingen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.