Status update 29 maart

Er is een hoop goed nieuws te melden in deze status update, niet alleen is het huurcontract getekend en komt de ingangsdatum steeds dichterbij, maar is er ook daadwerkelijk actie en wel volop actie! Ga er even rustig voor zitten, want het wordt een flink verhaal.

Aangezien de ingangsdatum van het huurcontract aanstaande is en dus ook de start van de schoonmaak- en bouwactiviteiten eraan komt, is het hoog tijd om jullie hulp in te roepen om mee te helpen. Ik ben dan ook druk op zoek naar een manier om de hulp te organiseren, zodat jullie weten wat er gedaan moet worden en wanneer en jullie je kunnen inschrijven voor activiteiten waar bij je kunt en wilt helpen. Tips zijn van harte welkom!

Een groot deel van de afgelopen tijd ben ik bezig geweest met het opsporen van het riool, dat zoveel tijd gekost heeft omdat de tekeningen van de hal niet meer beschikbaar zijn. Uiteindelijk heeft de zoektocht geresulteerd in een plaats waar op het riool aangesloten kan worden! Een uitgebreid verslag van de zoektocht volgt later.

Het volgende goede nieuws is de scheidingswand, deze zit er zo goed als in! De mannen van Dagemo hebben de wand er in een super korte tijd in weten te krijgen! Er moeten aan onze kant nog wat kleine gaatjes gedicht worden en de wand moet aan de kant van de buren nog afgewerkt worden, maar het ziet er super uit en de ruimte lijkt nog groter en lichter geworden dan deze al was!

Doordat alle aan- en afvoeren op een andere plaats zitten of aangebracht worden dan waar ik van uitgegaan was in de oorspronkelijke indeling, was het noodzakelijk om samen met de architect hier een nieuw ontwerp voor te maken. Dit is inmiddels in concept af, de nieuwe tekeningen volgen binnenkort.

Op basis van het nieuwe ontwerp is in overleg met Frank ‘Axis’ Bogerman het definitieve vloerplan bepaald, op basis waarvan de betonvloer gestort kan worden. Het storten van de vloer zal in de eerste helft van april gaan plaatsvinden door Van der Stap Beton. Voordat dit kan gebeuren moet er eerst plaatselijk een laagje asfalt afgefreesd worden door Freesmij, het frezen staat voor dinsdag 3 april op het programma.

Afgelopen maandag heb ik samen met de architect een toelichting gegeven op de vergunningsaanvraag in een goed en positief gesprek met de behandelend ambtenaar. Aanstaande vrijdag krijg ik terugkoppeling van het interne overleg bij de gemeente en hoor ik wat de vervolgstappen zijn, het ziet er erg positief uit!

Ondertussen ben ik zelf vast begonnen met het stofzuigen van de staalconstructie, daar ligt voor meer dan 50 jaar (vettig) stof op, dus dat is wel een paar cm.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

4 reacties op Status update 29 maart

 1. edwin schreef:

  Grand Bleau, wat mij betreft. Het gedroomde medicijn tegen een dreigende midlife-crisis. Een boulderhal om de hoek. Ik kom snel eens kijken.

  Groet,
  Edwin

 2. nick schreef:

  hoi hoi

  ik wil ook helpen k heb momenteel 1 of 2 dagen per week de tijd dus laat maar weten als ik ergens mee kan helpen

  groeten nick

 3. armand schreef:

  ik zou wel af en toe willen helpen als ik wat tussenuurtjes heb

  groet
  armand