Status update 23 april

Het is even stil geweest qua updates, niet omdat er niets gebeurd is, maar juist omdat er heel erg hard gewerkt is en er daardoor geen tijd overbleef om jullie op de hoogte te houden. De laatste update is meer dan 3 weken oud, dat is echt veel te lang geleden…

Er is met name hard gewerkt om de eerste deadline van het project te halen: Het schoonmaken van het plafond en van de staalconstructie. Meer dan een halve eeuw stof, vet en roetaanslag moest verwijderd worden voordat de mannen van Van der Stap Beton van start zouden gaan op woensdag 18 april. Na drie weken lang elke dag gestofzuigd te hebben en de laatste 7 dagen van ’s ochtends vroeg tot het donker werd elke dag met de hogedrukreiniger het plafond bewerkt te hebben, werd deze deadline precies gehaald. Dinsdagavond 17 april om 19.00u spoot ik de laatste plaat schoon en zonder de hulp van Ronald, Sytse en Jolanda had ik dat niet gered. Thanks guys!

Tegelijkertijd is de loodgieter, Marcel Wittenberg, druk bezig geweest met de aanleg van het riool, want ook dat moest gereed zijn voordat er met de vloer gestart kon worden.

Daarnaast is ook nog de (boven de rest van de vloer uitstekende) bult asfalt door Freesmij verwijderd, wat de eerste bergen in de hal veroorzaakte. Ik had de hoeveelheid asfaltpuin flink onderschat, waardoor de container van Sita veel te klein was. Gelukkig bedacht de buurman in de hal dat hij het asfaltpuin thuis goed kon gebruiken als padverharder, zodat ook de rest van het asfaltpuin inmiddels weg is.

Tussendoor hebben we ook nog een flink aantal leuke deals gesloten op de Delftse Beursvloer met School ’s Cool, Joulz en BAM.

Ondertussen is ook nog de laatste hand gelegd aan de vergunningsaanvraag. Er was nog aanvullende informatie nodig, omdat er een bouwvergunning aangevraagd moet worden voor de boulderwanden. Gelukkig hebben we de gemeente ervan kunnen overtuigen dat het gebruik van de ruimte als bouldercentrum wel binnen het bestemmingsplan valt, dus dat scheelt weer.

Op dit moment zijn de mannen van Van der Stap beton druk bezig met de voorbereidingen: Er is 20m3 zand aangevoerd, waarmee de vloer geëgaliseerd is. De  bekistingen zijn geplaatst en de isolatie is op de vloer gelegd. Vandaag is het folie gelegd en zijn de krimpnetten en de verdelers voor de vloerverwarming geplaatst. Na het plaatsen van de vloerverwarmingsbuizen morgen, kan de vloer gestort worden en dat staat voor overmorgen, donderdag de 26e, gepland.

Verder staat voor deze week op het programma het vertalen van de werkplanning in een formaat dat ik met jullie kan delen. Via de site en via FaceBook bieden velen van jullie je hulp aan, echt super! Via de planning wordt inzichtelijk welke hulp er wanneer nodig is.

En ik ga, met de hulp van Ronald’s expertise als inkoper, druk op zoek naar leveranciers voor de materialen die nodig zijn voor de kleedkamers, de bar en niet te vergeten: de boulderwanden.

Het leuke deel is eindelijk aangebroken: de bouw! Het begint nu echt vorm te krijgen en dat is super om te zien! Ik houd jullie op de hoogte en publiceer binnenkort de werkplanning.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

4 reacties op Status update 23 april

 1. Vandaag (3-5-12) op bezoek geweest, wat een te gek initiatief is dit!
  Veel succes met de realisatie van deze droom!
  Ik kom regelmatig checken hoe t staat met de vorderingen!
  Gr. Gerco

 2. André Norel schreef:

  Wow het gaat goed hoor ik …. en ik heb het ook gezien … toen ik er vorige week was .
  Tjee wat een prachtige grote ruimte .. mooi licht inval … Ik krijg nu al klamme handjes ,
  Wens jullie heel veel succes én plezier met de bouw.
  André http://www.VanGroeiNaarBloei.nl

  • sander schreef:

   Dank je André, kom vooral binnenkort weer eens kijken, want de ruimte veranderd bijna per dag!