Status update 1 november

Het is even stil geweest rondom Bouldercentrum Delfts Bleau. Dit had meerdere oorzaken: er is niet zo heel veel concrete voortgang geweest, het wachten is nog steeds op de verhuurder(s) en omdat de afgelopen periode voor mij hierdoor erg frustrerend geweest is. Het gaat uiteraard allemaal nog wel gebeuren, maar helaas niet zo snel als ik graag zou willen.

Nog even voor de achtergrond de situatie: De hal die ik ga huren is onderdeel van een gebied dat in de toekomst her-ontwikkeld wordt. Op dit moment staat daar nog een grote fabriekshal op, die vroeger van de NKF (Nederlandse Kabel Fabriek) geweest is. Het achterste deel van deze hal is inmiddels gekocht door een projectontwikkelaar. In het voorste deel, het deel waar ik de ruimte ga huren, gaat een projectontwikkelaar zich inkopen. Op dit moment worden hiervoor de laatste puntjes op de i gezet. Dit maakt dat het, met name op het gebied van de investeringen die gedaan moeten worden, nog lastig is wie deze kosten op dit moment gaat dragen en wanneer dat geld precies beschikbaar is. Zodra de projectontwikkelaar zich ingekocht heeft, is het budget dat hij gereserveerd heeft om te investeren in de hal beschikbaar, maar tot die tijd is het wat ingewikkelder.

Afgelopen week heb ik met beiden een goed overleg gehad, waarin de huidige eigenaar aangegeven heeft dat hij bereid is om de benodigde investeringen in de hal te doen, zodat de boulderhal in ieder geval kan openen, zelfs als het inkopen door de projectontwikkelaar om wat voor reden dan ook niet doorgaat. Helaas heb ik hiermee nog geen concrete datum waarop ik kan beginnen met verbouwen, maar wel weer (nog) meer zekerheid dat de plannen gerealiseerd kunnen worden.

Conclusie van vandaag: Het gaat allemaal nog steeds door en het ziet er ook steeds positiever uit, alleen moeten we nog een beetje geduld hebben!

Ik houd jullie op de hoogte!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.