Boulderen met kinderen

Boulderen is een sport waarbij vrijwel alle spieren gebruikt worden en waarbij de oog-hand (voet) coördinatie, balans en bewegingen erg belangrijk zijn. Hierdoor is de sport uitermate geschikt om met kinderen te doen.

Delfts Bleau heeft een wit circuit speciaal voor kinderen, waarbij er zelfs enkele boulders zijn die geschikt zijn voor kinderen tussen 4 en 6 jaar. De overige boulders in het witte circuit zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zijn alle witte boulders getopt? Geen nood, in ons donkergroene circuit, het zogenaamde beginnerscircuit, zitten veel extra greepjes waardoor dit circuit prima geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Er is genoeg te doen!

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen in Bouldercentrum Delfts Bleau alleen boulderen onder directe begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder). Heb je als volwassene geen boulderervaring? Dan leggen we je met alle plezier even de veiligheidsregels uit zodat jullie samen aan de slag kunnen.

Let op: we hebben huurklimschoenen vanaf schoenmaat 30, voor kleinere voetjes moet je zelf even schone binnensportschoentjes meenemen. Boulderen op sokken is redelijk pijnlijk, op blote voeten boulderen is niet toegestaan.