2014…wij zijn er klaar voor!

We wensen iedereen een gezond, sportief, maar vooral leuk 2014 toe! Er staat dit jaar veel op de agenda en we hebben er zin in! Op wedstrijdvlak gaat het druk worden met Jeugd Boulder 2 (za. 22 maart) en het Lotto NK Boulder 2014 (za. 14 juni). Zet de data vast in je agenda, want zonder publiek is er geen wedstrijd en de dagen na de wedstrijden kun je uiteraard zelf de wedstrijdboulders proberen. Daarnaast komen er dit jaar ook nog vier edities van onze eigen wedstrijd db9 op vrijdag 21 februari, vrijdag 30 mei en op nog nader te bepalen data in september (finale) en november (start nieuwe cyclus). Zet ook deze data vast in je agenda.

Ook op het gebied van gezondheid hebben we nieuws: naast het fysio spreekuur van Jasper Kamerling elke donderdagavond van 19:00 tot 20:00u, houdt Mathieu Ceron elke eerste en derde maandag van de maand van 19:00 tot 20:00u een inloopspreekuur bij ons. Je kunt bij Jasper terecht voor algemene tot klimgerelateerde fysieke klachten, blessures en adviezen. Mathieu is gespecialiseerd in klimblessures, met name hand-en vingerblessures zoals ringbandjes. Fit worden, zijn en blijven!

Achter de schermen wordt gewerkt aan de grepen was- en opslagruimte, incl. water aan- en afvoer, het aanbrengen van scheidingswanden voor de centrale opslag en werkplaats en daarna kan de slackline opstelling geplaatst worden. Er is de afgelopen weken ook op het dak hard gewerkt om de lekkages te verhelpen en dat gaat voorlopig ook nog wel even door. Een gedeelte van de ramen is vervangen en volledig voorzien van nieuwe kit, hierdoor vallen er wel minder druppels maar 100% droog is het helaas nog niet. Er wordt naar een oplossing gezocht en tot die tijd moeten we helaas wachten met het aanbrengen van het isolerende schermdoek in de nok.

De bestelde kleding, pofzakken en crashpads van Chillaz, Moon en ABK druppelen langzaam binnen. Er zijn ook nieuwe modellen La Sportiva binnen, dus een dezer dagen openen we de shop!

En bij een vooruitblik op 2014, hoort ook een terugblik op 2013. De trainingswand is afgelopen maart in gebruik genomen en daarna uitgebreid met een campusboard en fingerboards. We hadden spannende wedstrijden: Boulder 1, Jeugd Boulder 2, het NSKB, de K3-wedstrijd van Yeti en de kick-off van onze eigen db9 competitie. Er was opvallend veel publiek en dat heeft absoluut bijgedragen aan de sfeer en de spanning. Was je aanwezig? Dank daarvoor! Had je geen tijd? Zet de data nu in je agenda! We rekenen ook dit jaar weer op jullie komst, want jij als supporter kan net dat extra zetje c.q. motivatie geven om die boulder te toppen.

Kenji, Jesse, Jolanda en Rozemarijn zijn gestart met het geven van jeugdlessen op de woensdagmiddag en breiden dat met ingang van 10 januari uit naar een 3e lesgroep op vrijdagmiddag. Het volgende instroommoment is in september.

Met veel plezier verzorgen we op de woensdagmiddag en zaterdagochtend de kinderfeestjes. In 2013 mochten we 419 kinderen op die manier kennis laten maken met boulderen, echt super leuk! Ook hebben we een aantal BSO’s ontvangen, een judoklas, een rugbygroep, de pubers van School is Cool en een aantal schoolklassen uit middelbaar en voortgezet onderwijs. Sporten is voor veel kinderen helaas geen vanzelfsprekendheid, mooi om ze daarin te kunnen faciliteren en stimuleren.
Het RTC regio ZuidWest, de boulderaars van Ayers Rookies en het trainingsteam van Good Climbing hebben veel gebruik gemaakt van onze trainingswand en dat zal ook het komende jaar weer het geval zijn op de zaterdagochtenden.

Het team is ondertussen flink gegroeid met:
– grepenwassers Maarten, Tim, Jasper, Elias, Stef, Steve, Peter en Dario
– schoonmaak(st)ers Linda, Margreet, Karina en David
– jeugdles (12-18jr) Kenji
– stafmedewerkers Renske, Jesse, Robert, Rens, Saskia, Rozemarijn, Winke en Joanne.
Van stafmedewerker Arjen hebben we in oktober afscheid moeten nemen wegens verhuizing naar Amsterdam. Het team wordt in de loop van het jaar nog uitgebreid met meer stafmedewerkers en schoonmakers (stofzuigen) en daarvoor zijn nu al sollicitatiegesprekken gaande.
De periodieke events “klimmen met dj’s” worden verzorgd door  DJ I.VO.D die hiervoor steeds een gast DJ uitnodigt. Super gezellig! Het volgende event staat ingepland voor donderdag 30 januari a.s.

En dan de routebouwers…..in 2013 zijn er 715 boulders gebouwd. Dat zijn ontelbaar veel grepen, die uiteraard ook eerst verwijderd en schoongemaakt zijn! Ook in 2014 blijft de cyclus: verwijdering van 1 circuit op donderdagmiddag, vervanging van dat circuit op vrijdag. Hoofdroutebouwers Michiel en Remmelt formeren iedere week een groep bouwers die vrijwillig meebouwen. Daar zijn we trots op, maar vooral heel erg dankbaar voor. Zonder Tim, Bart, DJ, Rens, Jesse, Robert, Tim, Maarten, Jeroen, Mathieu, Frank, Jeroen, Hans, Nicky, Jamie, Sytse, Melle, Jeroen, Gerrit, Serge, Iker, Lies, Jip, Puck, Irma en Ties zouden er niet zoveel mooie boulders zijn opgeleverd. Super super fijn!
We krijgen regelmatig de vraag of er voor het bouwen van boulders een voorbeeldboek wordt gebruikt. Dat is niet het geval, iedere boulder wordt bedacht door de bouwer en vervolgens getest -en zonodig aangepast- door het bouwteam. En uiteraard wordt hierbij veel aandacht besteed aan variatie ten opzichte van het vorige circuit, voldoende uitdaging en de aansluiting op de lagere en hogere circuits.

We sloten dit jaar af met een 2-daagse BHV-training waaraan ook pandbeheerder Frans van Drielen deelnam. Leerzaam en nuttig, maar we hopen deze kennis niet te hoeven toe te passen uiteraard. Dus ook in 2014 blijven we alert en toezien op veiligheid en regels. Liever 2x iemand waarschuwen dat hij/zij te weinig afstand houdt dan dat er iemand van schrik loslaat omdat er iemand heel dicht nadert.

Een gezellig druk jaar, we kijken er met plezier en met gepaste trots op terug. Ben je ook (nog steeds) blij met ons? Stem dan ajb op ons voor de NKBV Bergsportawards. Dat kan via de FaceBook-pagina van de NKBV maar ook via de website. Hoofdroutebouwer Michiel is ook genomineerd, want tussen al dat boulders bouwen door vond hij nog tijd om in diverse Europese buitengebieden mooie boulderprestaties (8b’s en 8b+) te leveren.

Dank!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.